کد خبر : 111038
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 آگوست 2016 - 11:47

اظهارنظر شورای نگهبان درباره صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس تا زمان اعلام نتایج قطعی است

اظهارنظر شورای نگهبان درباره صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس تا زمان اعلام نتایج قطعی است

طبق مصوبه مجلس، اظهارنظر شورای نگهبان درباره صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس تا زمان اعلام نتایج قطعی است.

به گزارش شبستر خبر به نقل از باشگاه خبرنگاران، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۲۷ مرداد ماه) پارلمان پس از تصویب کلیات طرح استفساریه تبصره ۳ ماده ۵۲ و ماده ۷۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، جزئیات ان را مورد بجث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.

متن مصوبه مجلس در موضوع و پاسخ استفساریه به شرح ذیل است:

موضوع استفساریه:

با توجه به مفاد تبصره ۳ ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۷ آذرماه ۱۳۷۸ و اصلاحات بعدی آن مبنی بر اینکه پس از اعتراض نامزد انتخابات به ردّ صلاحیت خود از سوی هیأت مرکزی نظارت، شورای نگهبان ۲۰ روز پس از اظهارنظر هیأت مرکزی نظارت «نظر قطعی و نهایی» خود را در خصوص تأیید یا ردّ صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد نمود، آیا پس از رأی سالم مردم به یک منتخب، شورای نگهبان می‌تواند صلاحیت او را بعد از تأیید صلاحیت رد کند و به این وسیله آرای او را باطل نماید؟

پاسخ:

خیر، پس از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در مهلت ۲۰ روزه مذکور در تبصره ۳ ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات و بعد از انتخاب او با رأی سالم مردم، این شورا نمی‌تواند اظهارنظر مجددی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد و چنانچه مدارک جدید درباره او به شورا رسیده باشد، این مدارک طبق ماده ۳۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامه‌های منتخبان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

وکلای ملت با ۱۲۲ رأی موافق، ۴۷ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع از ۲۲۸ نماینده حاضر در صحن علنی، این بند از طرح استفساریه مذکور را مصوب کردند.

این طرح استفساریه داری ۲ بند بود که بند یک آن به شرح فوق به تصویب رسید اما بند ۲ آن به دلیل وجود برخی ابهامات برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.

سؤال و پاسخ بند ۲ به شرح ذیل است:

۲- آیا عبارت «ابطال انتخابات» در ماده ۷۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۷ آذرماه ۱۳۷۸ و اصلاحات بعدی آن صرفاً ناظر به کل حوزه انتخابیه است یا می‌تواند ناظر به هر یک از منتخبان نیز باشد؟

پاسخ:

بله، منظور قانونگذار از عبارت «ابطال انتخابات» مندرج در ماده ۷۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۷ آذرماه ۱۳۷۸ و اصلاحات بعدی آن صرفاً ناظر به کل حوزه انتخابیه است و نمی‌توان آرای برخی منتخبان را بعد از اعلام صحت انتخابات آن حوزه ابطال کرد.

وکلای ملت با ۱۴۴ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن علنی، با ارجاع این بند از طرح استفساریه مذکور به کمیسیون مربوطه برای رفع برخی ابهامات موافقت کردند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.