کد خبر : 160971
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 31 دسامبر 2019 - 13:00

شبستر نیوز گزارش می دهد:

دریان، روستای دوستدار کتاب ایران

دریان، روستای دوستدار کتاب ایران

یکی از شاخصه های مهم دریان، روستای دوستدار کتاب نامگذاری شده است که در پنجمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب از بین یک هزار و ۴۰۶ روستا انتخاب شد.

به گزارش شبستر نیوز، دریان یکی از روستاهای استان آذربایجان‌شرقی است که در دهستان گونی مرکزی بخش مرکزی شهرستان شبستر در یک کیلومتری شمال شهر خامنه واقع شده‌است که اخیرا با تصویب هیات دولت تبدیل به شهر شده است.

دریان در ۶۰ کیلومتری شهر تبریز و از توابع بخش مرکزی شهرستان شبستر طبق سرشماری سال ۹۵ مرکز آمار ایران این روستا جمعیتی بالغ بر ۴۰۰۰ نفر، ۱۲۶۰ خانوار و ۱۵۰۰ واحد مسکونی و تجاری بوده و به دلیل پیشرفت در زمینه‌های فرهنگی – تجاری – رفاهی و … این آمار رو به رشد است.

دریان از شمال به رشته کوه‌های میشو و شهرستان مرند، از شرق به شهر شبستر و روستای شانجان، از غرب به روستاهای مشنق و هریس  شهرستان مرند و از جنوب به شهر خامنه و کوزه کنان مشرف است.

اگر از شهر تبریز به سمت غرب حرکت کنید بعد از صوفیان و شبستر به جاده دریان رسیده و پس از گذر ۵ کیلومتر از این جاده به شهر ییلاقی و کوهستانی دریان می‌رسید البته راه دیگر دریان از خامنه نیز می‌باشد.

دریان به لحاظ موقعیت خاص خود دارای چشمه سارهای فراوان در دل کوه‌ها و دامنه‌های آنها می‌باشد. در این روستا تعداد زیادی قنات حفر شده که وجود قنات‌های زیاد در دریان حکایت از سخت کوشی مردم دریان در گذشته دارد.

شاید خیلی‌ها اسم دریان را شنیده باشند و یا این اسم برایشان آشنا باشد. نگاهی کوچک به اسم سوپر مارکت‌های دونبش، مغازه‌های عمده‌فروشی بازار، شرکت‌های تجاری، کارخانه‌های مواد غذایی و …، در پایتخت این اسم را در برابر دیدگانشان قرار می‌دهد.

از همه مهمتر محله دریان‌نو به همراه محلات شهرآرا ، پاتریس لومومبو، ستارخان و محلات مجاور این نام را برایشان آشنا کند.

بنیانگذار محله دریان‌نو حاج مهدی ابراهیمی دریانی است. وی اصالتا از دریان در استان آذربایجان شرقی بود. وی در تهران آبادگری زیادی کرد و بنیاد محله‌های شهرآرا، دریان‌نو و مناطق پیرامون خیابان ستارخان را گذاشت. دریان‌نو به نام زادگاهش نامیده شده و شهرآرا نام شرکتی بود که او تأسیس کرد.

یکی از شاخصه های مهم دریان، روستای دوستدار کتاب نامگذاری شده است که در پنجمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب نزدیک به ١۴٠۶ روستا و آبادی عشایر دوستدار کتاب ، دست اندرکاران این طرح برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را به دبیرخانه مرکزی در تهران ارسال کردند. که پس از چندین مرحله داوری هیئت داوران این جشنواره، ١٠ روستا را به عنوان روستای دوستدار کتاب انتخاب کردند که در این میان دریان از شهرستان شبستر در جمع منتخبان مرحله نهایی این جشنواره قرار گرفت.

طرحی که از طرف کتابخانه روستای دریان شبستر به وزارتخانه ارسال شد به علت وجود تازگی و ابتکارات موجود در این طرح از طرف هیات داوران انتخاب شد. برای ارسال طرح جهت انتخاب روستای دوستدار کتاب محدودیتی وجود نداشت و آشتی دادن روستاییان با کتاب، افزایش عضویت، برقراری ارتباط از جمله ویژگی های این طرح بود.

دریان با جمعیت اشاره شده، بیشتر جمعیت عضو کتابخانه عمومی این شهر هستند. که با تاسیس کتابخانه الغدیر در سال ۱۳۷۸ اکثر مردم ساکن آن در کتابخانه عضو هستند و این کتابخانه دارای ۱۳ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب است.

مسئول کتابخانه الغدیر دریان می‌گوید ترویج کتابخوانی، برگزاری نشست‌های کتابخوان، نمایشنامه‌خوانی، برگزاری نمایشگاه کتاب و معرفی کتاب از جمله ویژگی‌های طرح ارسال شده از کتابخانه دریان بود که حائز مقام شد.

فریبا خاقانی اظهار می‌دارد معرفی کتاب در محافل، مجالس و مدارس، برگزاری نشست‌های کتابخوان به طور منظم و مرتب، نشست کتابخوانی در حوزه دفاع مقدس، فعالیت‌های فرهنگی، مسابقه کتابخوانی به صورت خلاصه نویسی، برگزاری مسابقات و دوره‌های آموزشی قرآن، همکاری با بسیج شهرستان در فعالیت فرهنگی از اقدامات کتابخانه دریان است.

کتابدار و مسئول کتابخانه دریان که حدود ۱۷ سال سابقه کار دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه متوسط سن جمعیتی روستای دریان بالاست طرح سالمند پروری را نیز در این روستا اجرا کردیم و به عنوان طرح قابل اجرا برای سال آینده نیز ارائه شده که در صورت تامین اعتبار اجرا می‌کنیم.

خاقانی با اشاره به اینکه ارائه کتاب رایگان از درب منزل سالمندان از جمله ویژگی‌های این طرح است، افزود: با انتخاب کتابخانه دریان به عنوان ۱۰ روستای دوستدار کتاب کشور، تندیس و لوح تقدیر از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا و حواله کتاب، تجهیزات کتابخانه و جایزه نقدی در مجموع ۴۰۰ میلیون ریال به این کتابخانه اعطا شد.

وی با بیان اینکه کتابخانه تنها مرکز فرهنگی در این شهر محسوب می شود و باید به آن توجه شود، گفت: در موفقیت کتابخانه دریان خیران، اعضای فعال و مردم این روستا نیز سهیم هستند.

شایان ذکر است اخیرا آیین نکوداشت پروفسور مرحوم دکتر رضا ثابت داریانی نویسنده و پژوهشگر بین‌المللی در کتابخانه دریان با حضور مسئولان شهرستانی برگزار و از شخصیت وی تجلیل شد.

خاقانی  اضافه می‌کند: طرح  “من هم کتاب می خوانم”  با عنوان باشگاه کتابخوانی دریان در هر روز تابستان با نوجوانان به اجرا گذاشته شد و هر روز یک ساعت به جمع خوانی و قصه‌گویی کتاب مشغول شدند این طرح هم اکنون نیز در هفته یک ساعت با نوجوانان اجرا می‌شود.

نشست کتابخوان دفاع مقدس و نشست انجمن ادبی شهرستان و شاعران و نویسندگان از جمله برنامه‌های این کتابخانه بود که در سال جاری به اجرا درآمد.

گزارش: علیرضا خوش نیت

انتهای پیام/

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.