کد خبر : 31572
تاریخ انتشار : چهارشنبه 25 مارس 2015 - 3:10

شندآباد، شهری سرسبز و خوش آب وهوا

شندآباد، شهری سرسبز و خوش آب وهوا

شهر شندآباد از شهرهای بخش مرکزی شهرستان شبستر می باشدو این شهراز پر جمعیت ترین شهرهای شهرستان شبستر می باشد.

2به گزارش شبسترنیوز شندآباد از شهرهای بخش مرکزی شهرستان شبستر می باشدو این شهراز پر جمعیت ترین شهرهای منطقه می باشد. مردمان آن اكثرا به شغل كشاورزی مشغول می باشند.از مهمترین محصولات آن می توان به میوه های سر درختی در انواع مختلف اشاره نمود كه مهمترین آنها میوه هلو با بیش از صد نوع تنوع میباشد مرغوبیت هلوی شندآباد به حدی است كه شهرت كشوری یافته و به بازارهای اقصی نقاط كشور وكشورهای همجوار ارسال میشود.
در زبان محلی قدیم به این شهر” شیندیوار “یا ” شن دیوار “اطلاق میشد (مكانی كه دیوارهای آن شنی می باشد) علت آن نیز این بود كه خاك شندآباد برای كشاورزی خوب ولی برای ساخت دیوار مناسب نبود و دیوارهای منازل آن ترك ها و منافذ فراوانی داشت كه باعث جلب توجه كسانی كه از خارج وارد آن میشدند می گردید.

 

images

با توجه به وجود آثاری چون قوچ سنگی كنار مسجد جامع باقیمانده از دوران قرا قویونلو ها، وجود محله سادات ، مقبره امام زاده داود(ع) شندآباد و مسجد جامع سابق شندآباد كه تخریب و نو سازی گردید،و محلات قدیمی شهر شندآباد ،تاریخ آن رامی توان تا قبل از دوران گوركانی و قرون نهم وهشتم هجری تخمین زد.

 

 

 

 

55در سالهای اخیر با رونق گرفتن كار باغداری در این خطه از كشور عزیزمان وضعیت اقتصادی و معاش ساكنان آن بهبود یافته و باعث نو سازی اماكن و منازل شهری و مسكونی گردیده است . البته مشكلاتی همچون خشكیدگی عمومی درختان هلو از جمله مشكلاتی است كه بر روند رونق و شكوفایی شندآباد تاثیر می گذارد.

 

 

 

 

 

 

e5e7a934-0398-4a67-a8ae-2b3235263230از نظر فرهنگی عموم شندآبادیها مردمانی معتقد و متدین می باشند كه همچون مناطق همجوار مراسم فرهنگی و رسم و رسومات خود را انجام میدهندو همانند اكثریت مردم فرهنگ دوست شهرستان شبستربه امور خیریه و مدرسه سازی اشتغال دارند. از جمله خیرین آن میتوان به مرحوم حاج حیدر شفائی اشاره نمودواز شخصیت های مهم مذهبی شندآباد میتوان به عالم ربانى، آیت‏اللّه حاج سیداسماعیل اصفیائى شندآبادى(ره) و فرزند ایشان آیت الله فاطمی نیا اشاره نمود.
در سالهای اخیر بیكاری سبب مهاجرت بسیاری از جوانان این خطه به شهر های بزرگ به خصوص تهران گردیده البته در كنار این شندآباد مهاجر پذیر نیز بوده و در سالهای اخیر تعداد زیادی كرداز شهرستان بوكان و همچنین تعدادی ازساكنان جزیره اسلامی در این شهر سكنی گزیده اند. .

 

شنداباد سومین شهر بزرگ و پرجمعیت شهرستان شبستر بوده که در دهه فجر سال 1367 با توجه به جمعیت و استعدادهای بالقوه که داشت از روستا به شهر تبدیل گردید که مستحق آن بود. از آن تاریخ به بعد کارهای عمرانی و تغییر ساختار فیزیکی شهر سرعت یافته به طوریکه عمران شهری در محور مرکزی در سطح قابل توجهی مشهود و مورد تحسین است.این شهر از نظر موقعیت جغرافیایی در 39 درجه و 9 درجه شمالی و 45 درجه و 38 دقیقه شرقی واقع و در هفتاد کیلومتری مرکز استان و در ده کیلومتری جنوب غربی شهر شبستر می باشد و در شمال شهر شندآباد، شهر خامنه و کوههای میشو با فاصله شش کیلومتر و در غرب آن روستاهای کوشک و کافی الملک و یوسف آباد و نهایتا بندر شرفخانه و ضلع شرقی آن روستای شنگل آباد و شهر وایقان و در جنوب راه آهن و دریاچه ارومیه قرار گرفته است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

شندی جمعه , 27 مارس 2015 - 0:09

یاشا شنداباد