کد خبر : 30832
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 18 مارس 2014 - 11:18

شهرستان شبستر، میزبان میهمانان نوروزی

شهرستان شبستر، میزبان میهمانان نوروزی

شبستر یکی از شهرهای غربی استان آذربایجان شرقی بوده که در ۳۰ کیلومتری صوفیان و ۶۰ کیلومتری تبریز واقع شده‌  و  زادگاه خالق گلشن راز است.

به گزارش  شبستر نیوز  ، برپایه اسناد و آثار تاریخی همچون تپه حسنلو در روستای دیزج‌خلیل و کول‌ تپه ثابت شده که منطقه شبستر پیش از ورود آریایی‌ها به فلات ایران مسکونی بوده و حکومت‌هایی نظیر محلی اورارتو بر این منطقه تسلط داشته‌اند.

این شهر زادگاه شاعران و عارفان بسیاری نظیر شیخ محمد خیابانی و شیخ محمودشبستری است. شیخ محمود شبستری صاحب آثاری همچون حق‌الیقین، سعادت‌نامه بوده و مثنوی گلشن راز از مهم‌ترین مشاهیر این شهر محسوب می شود.

شبستر یک منطقه ی کشاورزی است و باغ های میوه و تاکستان ها، این منطقه را در بر گرفته اند. فرآورده ها و محصولات کشاورزی شبستر را گندم، جو، بنشن، دانه های روغنی، گیاهان علوفه ای، گلابی، سیب، گردو، زردآلو، گیلاس، آلبالو، گوجه، آلو و هلو تشکیل می دهند.

دریاچه ارومیه و جزایر و بنادر آن، آبشار عیش آباد و ارتفاعات منطقه از جاذبه های طبیعی شهرستان شبستر محسوب می شوند. منطقه کوزه کنان شبستر مهم ترین ناحیه ساخت صنایع دستی سفالی این ناحیه است.

b169

افتتاحیه-6

* بندر شرفخانه، خشک ترین بندر دنیا

بندر شرفخانه یکی از بنادر مهم دریاچه ارومیه‌است. این بندر در شهرستان شبستر استان آذربایجان شرقی واقع است . این بندر در مسیر قطار تبریز-دیزج خلیل-شرفخانه-سلماس قرار دارد.این بندر دارای آب و هوای معتدل و باغات سرسبز میوه‌ است

متاسفانه در چند سال اخیر به دلیل خشکسالی و خشک شدن تدریجی دریاچه ارومیه، این بندر تجاری به خشک ترین بندر تبدیل شده و شهر بندری شرفخانه نیز به دلیل طوفان های نمکی و بایر شدن مزارع روز به روز در حال تبدیل شدن به یک شهر خشک و بی آب  می باشد.

خوشبختانه در ماه های اخیر به همت شهرداری بندرشرفخانه حوضچه ۴۰ هکتاری در حاشیه دریاچه ارومیه و با  امکانات تفریحی ایجاد شده و میهمانان نوروزی می توانند از این حوضچه بازدید به عمل آورند.

 

IMG_2024

*آرامگاه شیخ محمود شبستری، سراینده گلشن راز

آرامگاه سعدالدین محمود بن عبدالکریم بن یحیی موسوم به شیخ محمود شبستری به همراه مزار استاد او بهاءالدین یعقوب تبریزی در باغ گلشن راز شبستر قرار گرفته‌است.

شیخ محمود شبستری یکی از بزرگان ادب و عرفان پارسی در سال های پایانی قرن هفتم و اوایل قرن هشتم هجری محسوب می شود. وی به سال ۶۸۷ ه.ق بر اثر بیماری در همان شهر درگذشت.

در این میان گرچه روزگار مجال دیدن بیش از ۳۳ بهار را به وی نداد اما وی در همین مدت کوتاه آثاری به جای گذاشته که هر یک در عرفان و ادب پارسی جایگاه ویژه ای دارد. آثاری همچون مثنوی سعادت نامه مرآت المحققین ، زمان و مکان ، معراجیه ، شاهنامه ، کنزالحقایق و حق الیقین فی معرفه رب العالمین نگاشته های وی را شامل می شوند.

اما آنچه شیخ را شهره ایران و جهان ساخته مثنوی گلشن راز اوست که در سال ۷۱۷ ه. ق در پاسخ ۱۷ سوال از مسائل عرفانی اهالی خراسان سروده است. یادآور می شود اروپاییان از قرن ۱۷ میلادی با آثار شیخ محمود شبستری آشنا شده و گلشن راز وی به زبان های لاتین ، انگلیسی و آلمانی ترجمه و چاپ شده است.

بنای این آرامگاه به سال‌های پایانی سده هفتم هجری می‌رسد؛ البته بعدها در دوران سلطنت محمد شاه قاجار توسط وزیر وی حاجی میرزا آغاسی تخریب و از نو ساخته شد. سنگ‌نبشه‌های مرمرین نقش‌برجسته نیز در سال ۱۲۶۷ هجری برروی مزار شیخ محمود و بهاءالدین گذاشته شد. میرزا حسن‌خان سپهسالار در سال ۱۲۹۷ هجری این بنا را مرمت کرد.

شکل و طراحی مجموعه فوق که به سبک معماری سنتی ایرانی و اسلامی است به شکل یک انگشتری است که در محل نگین انگشتر، محل دفن شیخ محمود جای گرفته است در سال های اخیر مقبره شیخ محمود شبستری به صورت مجموعه ای فرهنگی هنری به دست خیر محترم اقای دادرس ساخته شده است.

بهمن بهزادسیس

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

شبستر چهارشنبه , 18 مارس 2015 - 14:10

مسافر بیاد خوبه ولی با کدوم امکانات با کدوم هتل با کدوم مسافرخونه با کدوم مهمانسرا ؟؟؟؟

جواد یکشنبه , 22 مارس 2015 - 8:44

با سلام
ضمن تبریک سال نو و عرض خسته نباشید، آقای محترم معمولا موقعیت جغرافیایی مرکز شهرستان را از مرکز استان می سنجند نه از بخش آن شهرستان مانند صوفیان.
خواهشمندم بدعت بوجود نیاوران با تشکر